Egyesület

Gyermekálom Családsegítő Egyesület néven működő szervezetünk környezettudatosan próbál segíteni a mikrokörnyezetünkben szegénységben élőknek mukalehetőséget teremtő és életminőségüket javító programjainkkal. Rendszeresen szervezünk tartós élelmiszer és ruhaosztásokat Debrecenben, a Bayk András-kert és Kondoros környékén.
Az Ökofarm-programunk bio módszerekkel gazdálkodik egy több ezer négyzetméteres kertben és termel zöldséget, gyümölcsöt, nevel baromfit.
A rászorulók, idősek kertjeinek rendbetételével foglalkozó Kertgondozás programunk nagy népszerűségnek örvend a környékbeliek között. Mindkét kert programunkban értelmi fogyatékos fiataloknak és tartós munkanélkülieknek nyújtunk munkalehetőségeket.
A legkisebbekről sem feledkezünk meg, az általunk müködtetett Éden Családi Bölcsődeigazán jó hely kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Az egy órás alkalmi gyermekfelügyelettől az egész hónapos ellátásig, nyári táboroztatásig, állatsimogatóig, születésnapi rendezvényekig széles a programlehetőségek skálája.

 

Támogasson Ön is adója 1%-val!
Adószámunk:18998605-1-09

 

Összesítve a 2016-os évünk:

Az év legnagyobb vállalkozása volt számunkra, hogy nyár közepén megnyitottukAdománylerakatunkat. Rengeteg adományt kaptunk,mely lehetővé tette, hogy foyamatosan működhessünk, és más társservezeteknek is adhassunk. Létrehoztunk egy Kreatív Műhely és Varrodát, mely a részben újrafelhasznált anyagokból készít lakás-és dekortextilíákat, gyermek és felnőtt használati tárgyakat. Rengeteg ruhaadományt juttattunk célba: Családsegítő Központnak szállítottunk egy autónyi ruhaadományt; kiosztottunk az Egyesülethez regisztrált rászorulók között tartós élelmiszer- és ruhacsomagokat; plédeket és vastag ruhaanyagokat szállítottunk a Debreceni Kutyaház Állatotthonnak; plüssmacikat vittünk a mentősöknek; ruha és textil adományt vittünk a Klinika Szülészeti osztályára; részt vettünk a "Vigyél Te is egy kabátot a hajléktalanoknak!" akcióban a decemberi -25C-os hidegben; a Magyar Református Szeretetszolgálattal önkénteskedve és együttműködve összecsomagoltunk 944 tartós élelmiszercsomagot. Részt vettünk sok családi és gyermekruha börzén, ingyenes játszóházakat tartottunk a gyerekeknek; tartós élelmiszer gyűjtést és Mikulás váró adventi vásárt szerveztünk; karácsonyi könyvgyűjtő pont voltunk a Debreceni imaminak. Ökofarmunkon megtermelt élelmiszerek mellett programokat szerveztünk a gyerekeknek, ahol szüretelhettek terményeinkből; lecsófőzést és csirke-, kacsavágást tartottunk; kertész kollégáink rengeteg kertet rendbetettek; bőlcsődénkből pedig több, mint 10 kisgyerek ballagott el és kezdte meg az óvodát.

Kapcsolat

Telephely: 4034 Debrecen, Létai u. 16.

Search